fredag 15 augusti 2008

Seoul halvmara 2008-08-15

Jag var egentligen sugen på att göra en till helmarathon innan mitt halvår i Korea skulle ta slut. Men jag hittade inget som passade så bra, och träningsmässigt var nog en halvmara att föredra. Med facit i hand så var det helt rätt beslut. 30 grader varmt och hög luftfuktighet är inte de förutsättningar som lämpar mig bäst.

Loppet går längs Hanfloden och är helt platt, en kvartsmara bortåt, sen vända och springa tillbaka. Inte jättespännande sceneri, fast man vet vad som väntar, inga överraskningar dyker upp, tråkigt med tryggt. Värmer kostar på mina krafter. Pulsen ligger långt över vad den brukar hela loppet. Vid varje drickastopp längtar jag efter dricka med socker i, men varje gång blir jag besviken. "Bara" vatten, igen och igen. Det är väl i och för sig det kroppen som bäst behöver, men det vore gott att få i sig energi också tycker jag. Men det är bara att bita ihop, trampa på och känna svetten i princip spruta ur körtlarna.

I mål kom jag på 1:38:14. Inte personbästa, men inte långt ifrån och med förutsättningarna så är jag helt klart nöjd. Efter målgång kan jag vrida strida strömmar ur både t-shirt och shorts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar